Translate

12 Eylül 2012 Çarşamba

Türk Yapımı Oyunlar Neden Az?

Yaklaşık 1 hafta üzerinde duracağımız konu "Piyasada bu kadar çok oyun varken yapımcıları neden Türk olmuyor? " sorusuna cevap bulmaya çalışacağız.

Tamam bir kaç girişimci oyun yapmaya çalışıyor bazıları vazgeçiyor bazıları devam edip az buçuk bir şeyler yapıyorlar. Ancak bu işi profesyonelliğe döksek yada birileri elimizden tutsa kötü mü olurdu? Tamam gidip de bunun için okul açın diyemeyiz ancak bu tür ufak gelişimlerin farkında olsak çok daha iyi olacağına inanıyorum.



Mesela herkesin bildiği Mount&Blade ilk Türk yapımı oyun diyebiliriz. Ancak onunda bu yerlere gelesiye kadar ne tür sıkıntılar çektiğini kimse bilmez. Bizler sizlere birazcık bahsedelim öyleyse. Yapımcısı Armağan Yavuz (tebriklerimi sunarım. Keşke tanışma fırsatım olsaydı) oyunun yapımında hiçbir maddi olarak ne devletten ne de başka kurumlardan destek bulamamıştır. Bunu aşmak için de beta sürümünü ücretli yapıp tam sürümünü ücretsiz yapacağını duyurmuştur. Gayet zekice bir davranış ile oyunu tüm dünya piyasasına sürmüştür. Amaçlarının sadece Türkiye ile sınırlı olmayacağından emin oldukları için direk dış piyasaya açılmışlardır.

Oyun o kadar tutulmuş olmalı ki "taleworld", ardından "warband" ve son olarak da "fire and sword" yayınlanmıştır. Bakalım 4. oyununu piyasaya çıkaracaklar mı merakla bekliyoruz. Tahminime göre eğer böyle bir şeye girişmişler ise bu senenin ocak ayında çıkma ihtimali yüksek. Yada bu yazımızı okumazlar ama bir ihtimal okurlarsa da kesinlikle işe başlamalarını tavsiye ediyorum. Hatta online olarak oynanabiliyordu warband. Ancak bunu çok az kişi biliyordu. Yeni oyun genel olarak sadece multi ve onlinemulti üzerine olursa çok daha güzel olacağından eminim..

 TaleWorlds ilk oyunumuz..













Warband ikinci oyunumuz..
                                                                 
Fire & Sword üçüncü oyunumuz..












Umarız 4. oyunumuz dediğimiz gibi multi üzerine olur..

Diğer yazımızda piyasada erişebildiğimiz Türk yapımı oyunları tanıtacağız.. Teşekkürler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz..