Translate

6 Eylül 2012 Perşembe

Sniper Elite 2 (Video)

Savaş oyunlarında bizleri mest eden bölümlerin başını keskin nişancı bölümleri çekiyor. Hatta bazen o kadar tatlı geliyor ki; "keşke tüm oyun bunun üzerine kurulu olsa" bile diyoruz. Hanginiz unutabildi Call of Duty: Modern Warfare 4 oyunundaki keskin nişancı bölümünü? Sinemada gösterildiğinde gişe rekorları kıran bu malzeme kimi oyun firmaları tarafından bütün bir oyuna uyarlansa da vasatı aşamayan ya da vasatın bir üstü yapımlar olmaktan öteye gidemiyor.

 Zaten geçmişe baktığımızda da Sniper: Ghost Warrior ve Sniper Elite dışında akılda kalıcı bir keskin nişancı oyunu göremiyoruz. Bu iki oyun içerisinde de bizlere farklı bir deneyim sunan hiç kuşkusuz Sniper Elite oyunudur. Bu oyunun ikinci oyunu olan ve yine Rebellion Studios tarafından geliştirilen Sniper Elite V2 bakalım ilk oyuna göre çıtasını yükseltebilmiş mi?

 Bir gün bir Rus, bir Alman, bir Amerikalı ve bizim…

Sniper Elite V2'de bu defa 1945 yılında Berlin'de takılan Amerikan özel keskin nişancı birliğinden Karl Fairburne'yi kontrol ediyoruz. 
 Karl, Ruslar ve Almanlar arasında sıkışmış kalmış bir zavallı (!) desek yanlış mı olur acaba? Hmm neyse... Artık savaşın sonlarıdır, Almanlar büyük ölçüde kendi topraklarına çekilmiş ve son cephesini buralarda oluşturmaya başlamışlardır. 
Rusların ise Almanya'da Berlin'i ele geçirmekten ve savaşı bitirmekten başka düşünceleri de yok değildir.
 Ruslar, Almanların geliştirdiği Nazi V2 Roket programının teknolojik bilgilerini ele geçirmek niyetindedirler. Tabii tek derdi barışı sağlamak ve silahlanmaya engel olmak (!?) isteyen ABD bu işi önlemek isteyecektir. İşte bu noktada kendimizi keskin nişancımız Karl ile Berlin'in yıkık şehirlerinde birbirinden zorlu görevlere çıkarken bulacağız.
 Görevler her ne kadar üst düzey subayları ve bilim adamlarını öldürme, kritik noktaları sabotaj etme, istenilen bilgileri ele geçirme ve bazı müttefiklerimizi koruma görevi olsa da en nihayetinde herkesi öldür çıkışa ilerle şeklinde oluyor.
 Tabii burada görevlerin kalitesini sorgulamıyorum, aslında çok zekice hazırlanmış görevler olduğunu söyleyemeyeceğim fakat oyun bu zekâyı sizin kurmanıza izin veriyor. 
Mesela görev esnasında elinize otomatik tüfeğinizi alıp pata küte de dalabilirsiniz, ya da saklanıp geçtiğiniz yollara tuzaklar döşeyerek, patlayıcılar yerleştirerek ilerleyebilir düşmanlarınızı ona uygun şekilde avlayabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz..