Translate

10 Ocak 2014 Cuma

1-) Whatsapp s60 Açığı..



Whatsapp kullanıcıları için 1 haftadır üzerinde çalıştığım bir proje vardı. Benim çalışma alanım s60 ve android üzerineydi. IOS ve Blackbarry'ler için bakmadım daha ancak onlarda da olacağından eminim.


Sırasıyla gidelim şimdi...

S60


S60 dediğimiz olay genellikle Nokia da kullandığımız ilk sistemlerdendir. Şimdi elimizde s60 işletime sahip telefon olduğunu varsayalım..Yapmamız gereken şey açık ve net.

E:Depo hafıza>>WALogs

WALogs klasörünü bulup içini açın. içinde 1 haftalık geçmiş zamanın günlere göre " .log " uzantılı olarak depolandığını göreceksiniz.

Bunlardan istediğiniz güne ait olanı açın. En alttaki bugüne ait olandır.Açtığımızda not defteri ile çalıştıracaktır büyük ihtimal ve karşımıza böyle bir sayfa çıkacak.



















Bu ekranı gördüğünüz de pek birşey anlamanızı beklemiyorum. Kompe text i çözmem 5 dakikamı almıştı benimde o yüzden söylüyorum. Daha kolaylık olsun diye sizlere baska bir not defteri şeklinde program önereceğim. Bu önerdiğim programı yazılımlarda da kullanabilirsiniz.


Notepad++ ile açtığımızda karşımıza boyle kullanımı kolay bir arayüz çıkacak. İlk bakışta bizim ilk açtığımız ile fark yok gibi görünse de ilerledikçe anlayacaksınız.






Aşağılara indikce karşımıza şöyle bir satır çıkacak:





chat.py(759) : chat/update-last-seen: jid-name=9054++++++, last-seen=<2013-08-19 04:19:25.942750>

Şimdi bu satırı gördüğünüzde çok az işimiz kalıyor.Bizim işimiz last seen bölümüyle.

 last-seen=<2013-08-19 04:19:25.942750>  burada eğer sizlere tarih gösteriyorsa sizin kendi baktığınız numarayla ilgilidir. yani siz sol tarafta kendi bakma zamanınızı görebilirsiniz. bu da o kişinin en son online göründüğü zamandır.

Ama size şöyle gösterirse;

last-seen=u'\xe7evrimi\xe7i'  bu da size baktığı anlamına gelir ve zamanı göremezsiniz. ancak sol taraftan saat kacta baktığını anlarsınız. ve hangi numara olduğunu anlarsınız.

Eğer size bakan numara rehberinizde ekli değil ise, o zaman satırları dikkatli inceleyerek birinin bakıp bakmadığını bulabilirsiniz ancak üzgünüm ki numarayı göremezsiniz. Normal zamanlarda gönderim ve alım boyutları 3byte'tır. Ancak size birisi bakarsa bu boyut aşağı yukarı 30byte a çıkacaktır. siz whatsapp a girmeseniz bile gönderiminiz 30 byte ise size birisi bakıyordur :)

Bu konumuz bu kadar umarım sevgiliniz ile iyi geçinirsiniz :))

Şuan uğraştığımız konular daha var whatsapp hakkında. mesajları alıp okuma gibi onlar üzerine çalışıyoruz. Sizlerin bizden özel isteleriniz varsa yazın bize elimizden geldiğince yardımcı olalım...

Bol Sohbetlerr..