Translate

30 Ağustos 2013 Cuma

Siber saldırıya misilleme geliyor!

ABD Suriye'li hacker grubuna misillemede bulunacak.


Amerika, Suriyeli hacker grubunun bilgisayar saldırılarına bir misillemeyle cevap vermeye hazırlanıyor. Bloomberg'de yer alan habere göre, operasyon içinde görev alan bir kişi Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın hackerların Ortadoğu'daki bilgisayarına ulaşarak, grubun finansal sistemlere veya diğer kritik altyapı sistemlerine ulaşmasını sağlayan güç şebekelerini parçalayacak.

Habere göre, geniş kapsamlı planların hazırlığına bu hafta uriyeli hacker grubunun NewYork Times'ın internet sitesine yaptığı saldırının ardından Pentagon'da acil bir şekilde başlandı. Aynı grup daha önce Associated Press'in Twitter hesabını da çökertmiş, buradan Beyaz Sarayın yanında bir patlama gerçekleştiğine dair yalan bir haber yayınlamıştı. Hacker grubunun bu atağının ardından Standart&Poor's 500 endeksi geçici olarak 136 milyar dolar değer kaybetmişti.

ABD'de 'Homeland Security' olarak bilinen eski iç güvenlik bakanı Micheal Chertoff konu hakkında verdiği röportajında ''Yeni dünyaya hoş geldiniz'' dedi. Washington danışmanlık şirketi kurucusu Chertoff ''Ulusal güvenlik ve özel güvenlik arasındaki bağ eriyor. Bu endişelenmek ve karşı bir misilleme atağı yapmak için çok makul bir sebep'' şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz..