Translate

16 Mart 2014 Pazar

İsrail Ürünlerini Boykot İçin Uygulama!

İsrail ürünlerini boykot için geliştirilme aşamasında olduğu belirtilen BDS iPhone App adlı uygulama barkoda sahip herhangi bir ürününü İsrail ile ilgisini tespit ediyor. 

Özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılan ve aralarında Stephen Hawking gibi ünlü isimlerinde yer aldığı akademisyenlerin de destek verdiği İsrail'e karşı Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (Boycott, Divestment and Sanctions - BDS) hareketi hızla yayılıyor.


Bir İsrail şirketi olan ve fabrikası Batı Şeria'da yer alan SodaStream, tepkilerden etkilenen şirketlerin başında geliyor.

Ünlü Amerikalı aktrist Scarlett Johansson'ı reklamlarında kullanan şirket, Johansson'ın harekete destek için sözleşmesini iptal etmesiyle gündeme gelmişti.
İlgili hareket Filistin için özgürlük düşüncesi ve İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı politikalara tepki ekseninde gelişimini sürdürürken konuya bir destek de teknoloji yoluyla geliyor.
Geliştirme aşamasında

Geliştirilme aşamasında olduğu belirtilen BDS iPhone App adlı uygulama barkoda sahip herhangi bir ürününü İsrail ile ilgisini tespit ediyor. Ürünün barkotu okutuluyor ve eğer ürün İsrail merkezli ya da destekli bir şirket tarafından üretilmişse akıllı telefon sahibinin ekranında bir uyarı beliriyor.



Türkiye'deki İsrail Firmaları İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz..